Voor het eerste bezoek in het kader van dit winteritem zijn we op bezoek geweest bij Red Diamond. Op een regenachtige donderdagavond, 10 november 2005, zijn we, na teamlid Jan Wagemakers en zoon Joost opgehaald te hebben, naar Roosendaal gereden, alwaar het Red Diamond weer hard aan het werk is om volgend seizoen nóg beter voor de dag te komen.

Jan werd deze avond geïnterviewd, zijn teammaten sprongen hier en daar bij. Hieronder volgt een impressie.

Hoeveel PK's heeft de Red Diamond?
Red Diamond heeft 2 motoren aan boord, het zijn 2 V12 motoren, Rolls Royce Griffon, welke komen uit een Engels verkenningsvliegtuig van het type Shackleton. Deze Griffons komen uit 1953, hebben een inhoud van 36 liter, wegen ca. 1100 kilogram en leveren een standaardvermogen van 2500 pk per motor. Bij elkaar levert dit dus zo'n 5000 pk's.

De eerste Griffon komt uit een special genaamd Lady Diana, de tweede is gekocht van het team van Green Spirit. Dit was een 'nieuwe' motor die oorspronkelijk bestemd was voor een vliegtuig. Ter plaatse werd de motor uitgebouwd uit de speciale omkasting. Een derde motor ligt in het rek, deze is gekocht in Amerika.

Wie zijn de rijders?
De bestuurders zijn Frank Bogers en Ed Struijs.

Wie zitten er verder allemaal nog in het team?
Op de voorzijde van de Red Diamond tractor op de brandstoftank prijkt de tekst "Jaffkwapje". Dat zijn alle voorletters van de teamleden. Inmiddels is de correcte spelling " Jafkkwapje" wat staat voor Jack, Ad, Frank, Kees, Kees, Wim, Ad, Peter, Jan en Ed. Klik hier voor de beschrijving van de teamleden op de Red Diamond site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn jullie wel eens kampioen geweest?
We zijn 5 jaar achter elkaar kampioen geweest in de 2,5 ton klasse tot 1999.

Hoe lang bestaat Red Diamond al?
Red Diamond bestaat nu 21 jaar. In 1983 is het team opgericht en is men gestart met bouwen. Vanaf 1984 rijd Red Diamond mee. De huidige tractor is de 6e Red Diamond. De laatste bestaat vanaf 2000.


Wie heeft de naam Red Diamond verzonnen?
De eerste tractor was een special en had een motor van het merk/type Red Diamond. Dat was een 6 cilinder bezinemotor van 100 pk. Die motor kwam uit een bergingsvoertuig van het Amerikaanse leger.

Wat voor soort banden heeft Red Diamond?
Op Red Diamond liggen Puller 2000 banden, dat zijn speciale banden voor tractorpulling.


Is jullie motor wel eens uit elkaar geklapt?
De blower is wel eens uit elkaar geklapt, in Meerkerk.

Welke wedstrijden hebben jullie dit jaar gereden?
Alle wedstrijden van de A-divisie. Daarnaast hebben we demo gereden in Hoeven, Kruisland en Alphen.

Wat is jullie doel voor het volgende seizoen?
We willen de tractor betrouwbaar krijgen. Daarnaast willen we allerhande gegevens kunnen uitlezen met behulp van de datalogger. Als dat gelukt is, willen we de strijd met Popeye aangaan. Met een betrouwbare tractor moeten we daar van kunnen winnen.

Wie zijn jullie concurrenten?
De Judge en Popeye.

Wie is de baas van Red Diamond?
Ad Hermus is de captain, dat staat ook op zijn jas. Red Diamond wordt ook gebouwd en onderdhouden in de loods bij Ad Hermus. Ad, bedankt voor de appelsap en de koekjes!

Op wat voor brandstof rijd Red Diamond?
Red Diamond rijdt op de originele brandstof, een mengsel methanol en water wat gemengd wordt met AV-gas. van het Amerikaanse leger.
 

Tot zover een zeer leuk eerste bezoek, wie volgt??? Red Diamond (Ad) bedankt voor de gastvrijheid. We zien jullie graag weer in actie in het volgende seizoen!

 

12 november 2005, Glenn en Dylan