En dan nu het grote nieuws, Willie Monden heeft vandaag de Maximum Risk tractor gekocht!! Rob van der Waal heeft de methanol installatie verwijderd. De tractor is nu zonder motor naar Etten-Leur gehaald. De motor komt nog uit Friesland en zal begin februari aankomen. Wij wisten het al een tijdje, maar nu hebben we de rubriek Op bezoek bij... kunnen combineren met de eerste foto's van Willie met 'de oude' Maximum Risk.....
 
 
Wat is je woonplaats?
Etten Leur, een plaats tussen Roosendaal en Breda in.
 
Wat is je geboortedatum?
27 november 1976, 29 jaar dus.
 
 
Wanneer maakte je kennis met tractorpulling?
In 1981 ging ik kijken, daar waren veelal landbouwtractoren. Daarna gingen we in Hoeven kijken, daar was het toen indoor trekkertrek en de trekker Dombo reed daar mee, dat was toen een topper. Ook naar andere wedstrijden in de buurt gingen we kijken.
Nu nog gaan we veel kijken naar wedstrijden, als Ahoy Rotterdam, Indoor Zwolle en Arnhem. Ook het Powerweekend in Made wordt niet overgeslagen.
 
Wanneer ben je zelf begonnen met trekkertrek?

Ik ben zelf begonnen in 1993, toen met een Fiat van 80 pk. In mijn eerste wedstrijd werd ik tweede. Daarna heb ik nog vaak meegedaan met standaardtractoren van mijn baas, een Case 1455 en Magnums 7120, 7220 en 7250. Daarna ook met de Case 5150 van ons thuis, die het altijd wel goed deed en menig prijs heeft gewonnen. Maar Willie wilde meer en kocht een Inter(national) 1046 met een 1455 motor. Het was de oude Pineukio. Ik had daar een andere brandstofpomp en turbo opgezet en ook het kapwerk van de 1455. Met die trekker heb ik twee jaar in de Basrijs-competitie meegereden. Die tractor rijd nog steeds mee in de Basrijscompetitie, maar nu met berijder Eddie van Eekelen.
Daarna heb ik een Volvo 700 opgedaan met een 6 cilinder motor van Dams. We hebben daar een Megasport trekker van gemaakt, samen met Arjan van de Riet. Later kwamen ook Jurian, jullie buurman, en Petrik erbij. Het werd een Case CVX 170. Ook met die trekker heb ik 2 jaar leuk meegereden in de 3,5 ton Megasport klasse. Die tractor is zonder motor, motorkap en cooler verkocht aan een jongen in BelgiŽ.
Daarna kwam er een Ford 9600 met een 7,6 liter motor. Het werd een New Holland met een Case kap en een MXM 190 Case motor. Deze tractor kreeg de naam Flying Nemo, Bovenop de tractor zat een filter, wat leek op een viskom, vandaar Nemo van de gelijknamige film. Met deze trekker gingen we rijden in de Gigasport klasse, dat was tot 4000 toeren.
In 2004 ging ik ook bij de ITTC rijden, ik werd daar 2e, achter Appie Power (Albert Oomen). In de Basrijs competitie werd ik dat jaar kampioen in de 3,5 Ton Gigasport klasse. Afgelopen jaar hebben we gewoon een hoop pech gehad met foutjes een een waterklep die het zo af en toe maar deed, met als gevolg een verbrande zuiger. Die tractor heb ik niet compleet verkocht, maar in onderdelen. Met mijn oude rolkooi, achterbrug en koppeling gaat dit jaar Jan Buiks rijden, ook met een Case. Mijn nieuwe rolkooi en frame gaan op een Ford voor de 4,5 ton van van Schaaik. De reservemotor heb ik verkocht aan Renaat.
Dus ik heb nog mijn motor over van vorig jaar en 2 reserve motoren. Ook mijn motorkap en spatborden heb ik nog over. Maar nu voor 2006 zou het een Magnum MX 285 worden. Het is altijd een droom van mij geweest om met zo'n trekker te rijden (zie interview op tractorpulling.nl).
Bij Firma de Regt rijd ik sinds vorig jaar met een Magnum MX 255 met een grote kurstjens tank. Maar de 285 is voor de sport. Aan de trekker moeten we nog veel doen onder de kap, daar gaat nog veel tijd in zitten.
In februari gaan we in Amerika trekkertrek kijken, een reis georganiseerd door Trekkerskieken.nl. Misschien dat we nog leuke ideŽn kunnen opdoen voor hier.

 
 
 
Wie zitten er allemaal in het team?
Een team hebben we eigenlijk niet. We helpen elkaar allemaal, maar Arjan van de Riet, Jurian en Jan Dekkers en Petrik Konings zijn veel aan de trekkers bezig geweest. We hebben zelfs af en toe nachten moeten overslaan. In de loop van de jaren zijn Rini Vermunt, Jan van de Riet en Arno Renne er ook nog bij gekomen om te helpen. En veel praten en af en toe drinken, want we doen het toch ook voor de gezelligheid, toch?
 
Wat voor sporten heb je nog meer gedaan?
Ik heb gevoetbald maar toen ze daar een keer mijn fiets gestolen hebben hoefde het voor mij niet meer. Ik ben toen pony gaan rijden en daarna paard. Dat heb ik twaalf jaar gedaan, alleen springen dan. Mijn zusjes doen het nog steeds fanatiek. Ik vind het mooi maar ik hou het nu meer bij paardekrachten.
Ik heb ook een paar keer motorcross gedaan, maar ik heb mijn motor weggedaan toen ik met de sporttrekkers begon. Nu doe ik nog aan fitness en rijd met de fiets naar het werk.
 
  
 
Heb je nog andere hobby's?
Ja, feesten of uitgaan. Vrijdag's gaan we vaak naar Roosendaal, Moeder Overste. Zaterdags naar het Fortuin in Meer. Als er ergens anders een feestje is, zijn we daar natuurlijk ook van de partij. Daarnaast is het verzamelen van miniatuur-trekkertjes een grote passie van me. Ik heb er meer dan driehonderd. Kijk maar eens op de volgende foto's.
 
 
 
Heb je ergens een hekel aan?
Niet echt. Eigenlijk heb ik wel een hekel aan mensen die een ander niets gunnen. Of een ander afkraken, bijvoorbeeld in de sport. Ik denk dan "sleutel dan zelf wat meer of werk zelf wat harder, maar kraak een ander niet af ...". Oh ja, vuile machines, daar hou ik ook niet van.
 
Wat wil je gaan rijden?
In elk geval ITTC, daar rij ik nu twee jaar, daar vind ik het gezellig en leuk. Afgelopen jaar zat het wat tegen, maar dan is het wel gezellig onderling en dat is toch leuk. Dit jaar willen we ook wat meer gaan pesten, daar bij de oranje, groene en blauwe trekkers.... Misschien gaan we ook nog wel naar de NTTO als we de nieuwe trekker op orde hebben. Als het meezit moet de tractor klaar zijn met de trekkertrek in Zundert.
 

 
Heb je sponsors?
Nee nog niet, maar een paar leuke sponsors zou wel leuk zijn. Zowel voor mij als voor een bedrijf dat op deze manier naamsbekendheid wil. We komen toch door heel Nederland, ook in BelgiŽ en Duitsland. Veel mensen en bedrijven zien de sport. Dus als er iemand wil sponsoren, dan is 'ie welkom bij mij.
 
Wat voor werk doe je?
Ik werk bij firma de Regt in Etten-Leur. Dat is een loonwerk/grondbedrijf. Ik werk daar met de kraan of de laadschop. In het voorjaar rijd ik met de Case MX255 met de drie-asser tank. In het najaar rij ik er mee in de mais met de bak erop. Mais rijden is ook een grote hobby voor mij, net als strooi rijden met de vrachtwagen. Dat ben ik in zomer bij Dams aan het 'bijhobby-en'. Ja transport vind ik wel mooi ja, hoe groter hoe mooier.
 
 
 
Toen we terug naar de auto liepen zagen we nog wat ouderwetse paardekrachten......
 
 
Tot zover ons bezoek aan Willie Monden. Willie (en pa en ma) bedankt voor de koffie en gastvrijheid...

 

Groeten

 

Glenn en Dylan